Data dodania: 05-08-22
Smakoszy czekolady wśród nas z całą pewnością nie brakuje. Co więcej, o wiele chętniej sięgamy po gorzką czekoladę, która dodatkowo pozwala nam na to, by efektywnie zadbać o własne zdrowie. Jednocześnie czekolada gorzka jest świetnym półproduktem, z którego można przygotować niesamowity deser. Jednym z nich jest z całą pewnością czekolada w bakaliach. Jak więc można przyrządzić ten przysmak?
Czekolada w bakaliach to prosty i szybki sposób na to, by zachwycić podniebienia swoich gości, a także i nasze własne. Do przygotowania potrzebna nam będzie tabliczka gorzkiej czekolady, a także pokruszone bakalie. W pierwszej kolejności czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a kiedy nieco przestygnie formujemy z niej eleganckie kulki. Następnie- kiedy są one jeszcze plastyczne, obtaczamy je w pokruszonych bakaliach i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Smacznego!
Czekolada w bakaliach nie bez powodu zdobywa sobie coraz to większą popularność. Deser ten jest niezwykle prosty w przygotowaniu, a dodatkowo smakuje obłędnie. Warto więc samodzielnie spróbować przyrządzić bakaliowo-czekoladowe kulki, a następnie raczyć się nimi do filiżanki kawy lub herbaty.
Czekolada w bakaliach świetnie sprawdzi się jako deser na świątecznym stole. Kulki z gorzkiej czekolady, obtoczone bakaliami idealnie komponują się z czerwonym winem, a dodatkowo będą się prezentować niezwykle prestiżowo.
Czy kiedykolwiek ciekawiły Cię różne rodzaje chlebów, ciastek i deserów, które widzisz w piekarniach? A może s
Witamy w naszym przewodniku po różnych gatunkach kakao i ich zastosowaniach w piekarnictwie. Współczesne techn
Niezależnie od tego, czy szukasz przytulnego przysmaku w chłodny zimowy dzień, czy słodkiego, pocieszającego n
Czekoladowe sushi to kreatywny i pyszny sposób, aby cieszyć się klasycznym smakiem sushi ze słodkim twistem. W
Zestaw czekoladowy na prezent to doskonały wybór m.in. w przypadku zbliżających się urodzin, świąt, imienin cz
Czekolada to doskonały przysmak dla dużych i małych. Występuje w różnych postaciach, jednak jako lizak czekola